fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Indonesische N219 maakt eerste vlucht

Het nieuwe Indonesische vliegtuig N219 heeft deze week de eerste vlucht gemaakt. Het toestel is multifunctioneel en vloog voor het eerst dertig minuten. Volgens de Indonesische ontwikkelaar
verliep de vlucht voorspoedig.

Ontwikkeling
De N219 wordt al sinds 2006 ontwikkeld en moet maximaal 19 passagiers kunnen vervoeren. Het toestel heeft dan een maximaal vliegbereik van 889 kilometer. Zonder passagiers kan het toestel 1555 kilometer overbruggen.

Geslaagde vlucht
Het Indonesische National Institute of Aeronautics and Space (LAPAN) stelt in een persbericht dat het toestel woensdag een geslaagde vlucht maakte rond Bandung. Bij de testvlucht klom het toestel naar 8000ft. De ontwikkelaar omschrijft de N219 als een goedkoop en flexibel vliegtuig en verwacht dat het vliegtuig aan alle eisen van de lokale gebruikers kan voldoen.

Multifunctioneel
De turboprop is geschikt voor passagiers -en vrachtvervoer en ook voor search-and-rescue missies. Het toestel is geschikt voor kleine vliegvelden in Indonesië; als het vliegtuig vol zit, is een startbaan van 400 meter voldoende om op te stijgen.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button