AirlinesIndustrieOnderwerpProfessional

‘Qatar Airways zoekt personeel bij airberlin’

Qatar Airways houdt in augustus twee wervingsdagen in Berlijn. Volgens Duitse media wil de maatschappij piloten van airberlin verleiden tot een overstap.Ervaren vliegers
De maatschappij uit het midden-oosten roept via Facebook piloten op om zich op 23 en 24 augustus te melden bij een hotel in Berlijn. Qatar vraagt specifiek om ervaren gezagvoerders en co-piloten. De Duitse luchtvaartwebsite Flugrevue stelt dat de golfmaatschappij zich richt op de vliegers van airberlin.

Ontmanteling
airberlin vroeg woensdag een faillissement aan. De maatschappij verkeerde al tijden in financiële onzekerheid. Volgens diverse Duitse media wordt vandaag een plan gepresenteerd om de maatschappij te ontmantelen. Daarbij gaat vermoedelijk het grootste deel van de vloot naar Lufthansa. Ook easyJet zou een deel van de vloot krijgen.

Goed personeel
Volgens de Duitse krant Rheinische Post wil Lufthansa bij een overname ook veel personeel van airberlin overnemen. Lufthansa-topman Carsten Spohr noemde het personeel volgens de krant “toppersoneel”. Bij een overname begint het personeel niet onderaan de ladder, zou Spohr verzekerd hebben. Het personeel zou eenzelfde contract krijgen als de werknemers van Eurowings. “Ze willen rechtvaardigheid en ervaring. Ik vind het oneerlijk als we hen het laagste salaris bieden”, zou Spohr gezegd hebben.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.