fbpx
AirlinesIncidentenOnderwerpenVeiligheid

Vogel beschadigt beide motoren A319 Eurowings

Een Airbus A319 van Eurowings staat al sinds afgelopen zondag aan de grond in Stuttgart. De beide motoren van de Airbus zijn beschadigd nadat een vogel een birdstrike veroorzaakte, meldt de Aviation Herald.

Het toestel zou zondag een vlucht uitvoeren van Stuttgart naar Antalya in Turkije. Bij de start vloog een vogel in de linkermotor, waarna ook de rechtermotor het begaf. De piloten braken de start af en verlieten daarop de runway. De passagiers zijn later die dag met een vervangend toestel alsnog naar Turkije gevlogen.

Fanblades
Volgens de Aviation Herald beschadigde de vogel in de linkermotor alle fanblades en vlogen delen daarvan uit de motor, waardoor schade ontstond aan de vleugelkleppen en de romp van het toestel. Ook vlogen delen van de fanblades om het vliegtuig heen naar de rechtermotor, die ook beschadigd raakte.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button