fbpx
NieuwsOnderwerpenProfessionalVliegvelden

KNVvL haalt uit naar staatssecretaris

De KNVvL haalt hard uit naar staatssecretaris Sharon Dijksma. In een brief uit de luchtvaartvereniging haar ongenoegen op de antwoorden van Dijksma op vragen van de Kamer over de vliegroutes van Lelystad Airport.

Onjuist
De KNVvL zegt dat Dijksma de Kamerleden onjuist voorlicht. Zo worden effecten van de aanvliegroutes niet benoemd, terwijl Dijksma dat in haar beantwoording aan VVD, CDA en D66 wel suggereert.

Overleg
De staatssecretaris schrijft in haar Kamerbrief onder meer dat luchtverkeersleidingsorganisaties LVNL en CLSK, mede op haar verzoek, ‘een onafhankelijke beoordeling van alle aansluitopties hebben laten uitvoeren door het gerenommeerde Britse bureau Helios.’ De KNVvL noemt dit onjuist en zegt dat Helios alleen het tijdspad en proces heeft beoordeeld en niet de voorgelegde opties. De brancheorganisatie zegt ook dat er geen overleg is geweest met alle betrokken partijen.

Toelichting
In een reactie op de kritiek van de luchtvaartorganisatie zegt een woordvoerster van Dijksma tegen De Stentor dat er contact is gelegd met de organisatie om de antwoordbrief aan de Kamer nogmaals toe te lichten.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button