IndustrieOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Nieuwe motor voor 787 goedgekeurd

Boeing mag een nieuw type motor onder de 787 hangen. De Europese veiligheidsorganisatie EASA keurde vrijdag de nieuwe Trent 1000 TEN van Rolls Royce goed.De nieuwe motor mag onder alle drie de varianten van de Dreamliner gehangen worden. De krachtbron heeft meer vermogen en is efficiënter dan de motoren van Rolls Royce die nu onder de A350 van Airbus hangen. Ook is de motor stiller.

Lange vlucht
De Trent 1000 TEN is een verbeterde versie van de Trent 1000, waarbij TEN staat voor Thrust, Efficiency en New Technology. De motor maakte enkele weken al een vlucht van 18 uur boven de Verenigde Staten. De piloten van die 787 tekenden het eigen silhouet met het vluchtpad.

Belangrijke stap
Dave Taylor, de chef-engineer van de Trent 1000, is tevreden over de certificering. “Dit markeert weer een belangrijke stap in onze missie om meer functionaliteiten en technologie mogelijk te maken voor de 787”, stelt hij.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.