AirlinesNieuwsOnderwerpProfessional

Norwegian zoekt Duitse piloten

Norwegian blijft op zoek naar nieuwe piloten. De van oorsprong Noorse vliegtuigmaatschappij heeft nu aangekondigd om op 24 en 25 augustus een roadshow te houden, in Berlijn en in Düsseldorf.Werving
Piloten en familie zijn uitgenodigd op het evenement dat wordt gehouden door Norwegian en OSM Aviation, de officiële werkgever van een groot deel van de piloten van Norwegian. In de informatiesessie is er ruimte vragen te stellen aan pilot-recruiters wat betreft beschikbare posities op de Boeing 737-vloot.

Airberlin
Dat de roadshow wordt aangekondigd net na het faillissement van Air Berlin is opvallend te noemen. Het bedrijf, de slots en vliegtuigen worden verkocht. Twee namen als potentiële kopers worden steeds genoemd: easyJet en Lufthansa. Donderdag werd een derde -anonieme- geïnteresseerde aan toegevoegd.

Düsseldorf
Sinds deze zomer vliegt Norwegian op Düsseldorf en het aantal vluchten werd al uitgebreid voordat ze nog begonnen waren. Ook overweegt Norwegian routes vanaf Düsseldorf naar Amerika, net als Air Berlin doet. Düsseldorf zit tegen het maximale aantal vluchten aan, de slots van Air Berlin zouden een uitkomst kunnen bieden.

Tekort
Binnen Norwegian is er de laatste tijd een tekort aan piloten; dat is te zien aan verschillende Boeing 737’s van Norwegian die aan de grond gehouden worden. Mogelijk wil Norwegian zich richten op piloten van Air Berlin die nu hun baan dreigen te verliezen. De roadshow is op de twee belangrijkste hubs van Air Berlin.

Roadshow
De pilotenwerving-roadshow is op 24 augustus in het Mercure Airport Hotel Berlin en op 25 augustus in het Sheraton Düsseldorf Airport Hotel.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen