IncidentenOverig nieuwsVideoVideo opmerkelijk

A320 naast de baan in Khartoem – Video

Een Airbus A320 van het Syrische Cham Wings is zaterdag na de landing op het vliegveld van Khartoem naast de baan beland. Door hevige regenval was dat in één grote modderpoel veranderd.

Het toestel kwam uit Damascus. Na een reguliere landing op het vliegveld van Khartoem in Soedan, raakte het door nog onbekende oorzaak naast de baan. Hevige regenval zou mogelijk een rol hebben gespeeld.

Weggezakt

De Airbus A320 was weggezakt in de natte modder. Met man en macht is geprobeerd om het toestel los te krijgen. Op beelden is te zien hoe het hoofdlandingsgestel wordt uitgegraven.Modder

Naast de ban zakte het weg in de modder, dat door de regenval was ontstaan. Niemand van de inzittenden raakte gewond. Zij konden met mobiele trappen het vliegtuig verlaten. Daarna werden ze met bussen naar de terminal vervoerd. Het toestel raakte licht beschadigd.

Cham Wings
Cham Wings is een private maatschappij uit Syrië. Het vliegt met twee Airbus A320-200 toestellen op bestemmingen in het Midden-Oosten, Turkije, Pakistan en Sudan.

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button