FinancieelNieuwsOnderwerpProfessional

Snelle verkoop airberlin om vertrouwen te houden

De top van airberlin wil zo snel mogelijk alles verkopen zodat klanten vertrouwen blijven hebben in de luchtvaartmaatschappij. Dat zegt topman Thomas Winkelmann tegen Bild am Sonntag.September
Winkelmann zegt tegen de Duitse krant dat de verkoop uiterlijk in september afgerond moet zijn om er zeker van te zijn dat klanten vertrouwen houden in de luchtvaartmaatschappij.

Kopers
Vermoedelijk gaat een deel van de vloot naar Lufthansa. Ook easyJet wordt genoemd als potentiële koper. Van de Duitse overheid mag het bedrijf niet aan één partij verkocht worden, maar moet het opgeknipt worden.

Faillissement
De Duitse maatschappij vroeg eerder deze maand faillissement aan nadat aandeelhouder Etihad niet langer geld in het verliesmakende bedrijf wil steken. Airberlin ontving 150 miljoen euro overbruggingskrediet van de Duitse overheid zodat het nog een tijdje door kan draaien en reizigers daardoor niet stranden in het buitenland.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.