IncidentenNieuwsOnderwerpVeiligheid

A380 Lufthansa botst op cateringtruck

Op Frankfurt Airport is een Airbus A380 van Lufthansa tegen een vrachtwagen gebotst. De bestuurder van de truck is gewond en de motor is beschadigd. Zo meldt AeroTelegraph.Botsing
Het voorval vond zondagavond plaats rond 22:55 uur. Een chauffeur reed met zijn cateringvrachtwagen de taxibaan over. Hij moest afremmen omdat een A380 naderde. Maar dat was te laat. Omdat zijn auto al gedeeltelijk op de taxibaan was, werd hij geraakt door de linkermotor van de A380. De bestuurder van de truck moest behandeld worden in het ziekenhuis.

Schade
Een woordvoerder van Lufthansa bevestigde het voorval tegenover AeroTelegraph. Er zou een materiële schade zijn van ongeveer 30.000 euro aan de vrachtwagen. De schade aan de motor zou rond de honderdduizend euro liggen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.