fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpenVliegvelden

Spontane staking Swissport Brussels Airport

Bagage-afhandelaar Swissport heeft vandaag het werk op Brussels Airport neergelegd. Het gaat om een niet aangekondigde staking. Dat bevestigt een woordvoerster van Brussels Airport tegenover Up in the Sky.

Handbagage
Reizigers die vertrekken of aankomen op Brussels Airport ondervinden mogelijk problemen met hun bagage. De woordvoerster van de luchthaven kan nog niet vertellen wat de impact is van de staking. Het neerleggen van het werk zou dinsdagochtend rond 7:45 uur zijn begonnen. De luchthaven roept reizigers op om voorlopig alleen met handbagage te vertrekken.

Conflict
De vakbonden en de directie van Swissport waren niet op de hoogte van de staking, aldus een woordvoerder van Swissport tegenover Up in the Sky. De afgelopen vier jaar werd per medewerker een premie uitbetaald van 190 euro. Deze zomer wil het personeel opnieuw een premie vanwege de drukke periode. Na overleg van de directie is overeengekomen om opnieuw deze premie uit te keren. “Maar dat voorstel is door de vakbonden verworpen. Ze willen een veelvoud van het bedrag. Er worden zulke onredelijke financiële eisen gesteld, daar kunnen we gewoon niet op in gaan”, vertelt de woordvoerder van Swissport.

Normale afhandeling
Niet alle reizigers worden getroffen door de staking. Alleen diegenen die reizen met maatschappijen die samenwerken met Swissport. Bij bagage-afhandelaar Aviapartner wordt wel normaal gewerkt, aldus de luchthaven.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button