AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerp

Vlucht Wizz Air naar Eindhoven gestrand

Tientallen passagiers van Wizz Air zijn in Bosnië gestrand na een birdstrike. Dat bevestigt een woordvoerder van de maatschappij tegenover Up in the Sky.Vogels
Vlucht W6 4289 zou 19 augustus van Tuzla naar Eindhoven vliegen, maar werd geannuleerd omdat het toestel tijdens de vorige vlucht in aanraking kwam met vogels. Daardoor moest het toestel een niet-geplande onderhoudsbeurt ondergaan.

Volgeboekt
Eén van de passagiers, Chris de Zeeuw, uit Eindhoven zegt tegen het Eindhovens Dagblad dat alle vluchten naar Eindhoven zijn volgeboekt tot 29 augustus. “Zelfs voor omliggende vliegvelden als Dortmund en Keulen was niets meer te krijgen.” Hij heeft er uiteindelijk voor gekozen om terug te gaan met de bus: een rit van dertig uur.

Compensatie
Een woordvoerder van Wizz Air zegt tegen Up in the Sky dat passagiers hun ticket volledig terugbetaald krijgen of een gratis nieuwe reservering voor een terugvlucht krijgen.

Excuses
“WIZZ Air verontschuldigt zich bij alle getroffen klanten voor de eventuele ongemakken die dit probleem heeft veroorzaakt. De veiligheid van onze bemanning en passagiers blijft evenwel altijd onze eerste prioriteit”, aldus de woordvoerder.

Tags

Michael Stoelinga

Senior editor. Michael studeert journalistiek in Ede en kan dankzij zijn werk als redacteur bij Up in the Sky hetgeen hij leert, meteen in praktijk brengen. Michael is contentmanager bij Flashlight Media, filmt en monteert en maakt graag muziek.

Gerelateerde artikelen