fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpen

Vlucht Wizz Air naar Eindhoven gestrand

Tientallen passagiers van Wizz Air zijn in Bosnië gestrand na een birdstrike. Dat bevestigt een woordvoerder van de maatschappij tegenover Up in the Sky.

Vogels
Vlucht W6 4289 zou 19 augustus van Tuzla naar Eindhoven vliegen, maar werd geannuleerd omdat het toestel tijdens de vorige vlucht in aanraking kwam met vogels. Daardoor moest het toestel een niet-geplande onderhoudsbeurt ondergaan.

Volgeboekt
Eén van de passagiers, Chris de Zeeuw, uit Eindhoven zegt tegen het Eindhovens Dagblad dat alle vluchten naar Eindhoven zijn volgeboekt tot 29 augustus. “Zelfs voor omliggende vliegvelden als Dortmund en Keulen was niets meer te krijgen.” Hij heeft er uiteindelijk voor gekozen om terug te gaan met de bus: een rit van dertig uur.

Compensatie
Een woordvoerder van Wizz Air zegt tegen Up in the Sky dat passagiers hun ticket volledig terugbetaald krijgen of een gratis nieuwe reservering voor een terugvlucht krijgen.

Excuses
“WIZZ Air verontschuldigt zich bij alle getroffen klanten voor de eventuele ongemakken die dit probleem heeft veroorzaakt. De veiligheid van onze bemanning en passagiers blijft evenwel altijd onze eerste prioriteit”, aldus de woordvoerder.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button