fbpx
Frequente reizigersNieuwsOnderwerpenVliegvelden

Staking Brussels Airport voorbij

De staking van bagage-afhandelaar Swissport op Brussels Airport is voorbij. Wel roept de luchthaven op om voorlopig alleen met handbagage te reizen.

Staking
Dinsdag legden werknemers van de bagage-afhandelaar spontaan het werk neer. Het bleek om een financiële kwestie te gaan: De vakbonden eisten dat ook dit jaar een premie zou worden uitbetaald aan de werknemers. De directie stelde voor om dit jaar dezelfde premie te betalen als in de periode 2013-2016: 190 euro per persoon.

Premie
“Tot grote verbazing van de directie werd het voorstel door de vakbonden van tafel geveegd. De vakbonden eisten een premiebedrag per persoon dat een veelvoud was van het voorgestelde bedrag. Daarop werd het overleg opgeschort”, zegt het bedrijf in een verklaring.

Voorstel
Het overleg werd dinsdagmiddag hervat. De Swissport-directie heeft de vakbonden een nieuw voorstel gedaan die uiteindelijk is geaccepteerd.

Handbagage
Hoewel de staking voorbij is, kunnen er nog wel veel vertragingen zijn, meldt de luchthaven op Twitter. Daarom roept Brussels Airport reizigers alsnog op voorlopig alleen met handbagage te reizen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button