fbpx
NieuwsOnderwerpenProfessionalVeiligheid

Software-update tegen explosierisico A350

Luchtvaartorganisatie EASA waarschuwt voor mogelijk ontploffingsgevaar voor de Airbus A350. Een software-update zou dit risico verhelpen. Dat schrijft persbureau Reuters.

Gevaar
Door een mogelijk probleem met oververhitting in de brandstoftank bestaat explosiegevaar. Het gaat hierbij om de eerste generaties van de A350-941, waarvan Airbus momenteel ongeveer honderd toestellen heeft geleverd aan klanten als Lufthansa, Singapore Airlines, Cathay Pacific en Qatar Airways.

Probleem
Het probleem kan zich volgens EASA voordoen als een hydraulische pomp in het koelsysteem uitvalt en verhitting van de hydraulische vloeistof optreedt. Het koelsysteem bevindt zich in de brandstoftank. Als dan ook nog het Fuel Tank Inerting System (FTIS) uitvalt ontstaat door de combinatie van lucht en vloeistof een acuut explosiegevaar.

Update
Airbus zegt volgens Reuters dat er een software-update is die het probleem op de korte termijn kan verhelpen. Momenteel wordt onderzocht welke verdere acties ondernomen moeten worden.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button