fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Testvloot MRJ weer aan grond na flameout

De testvloot van de Mitsubishi Regional Jet staat opnieuw aan de grond. Dit keer is de maatregel genomen omdat tijdens een testvlucht een motor onverwacht uitschakelde. Dit meldt FlightGlobal.

Tijdens een testvlucht op 21 augustus schakelde de linkermotor van het toestel zich spontaan uit, laat Mitsubishi weten. Het incident gebeurde terwijl het testvliegtuig boven de oceaan vloog, ongeveer 170 kilometer ten westen van Portland. De piloten besloten daarop een voorzorgslanding te maken op de luchthaven van Portland. De MRJ was vertrokken vanaf Moses Lake.

Schade
Bij een inspectie op de grond in Portland constateerde technici van Mitsubishi dat er schade was aan de motor. Ook medewerkers van motorbouwer Pratt & Whitney assisteren in het onderzoek. Hoe groot de schade is, is niet duidelijk.

Aan de grond
De vier testvliegtuigen staan op dit moment nog aan de grond in Moses Lake en Portland. De vliegtuigen worden pas weer ingezet als duidelijk is waarom de motor zich uitschakelde.

Tegenslagen
Het ontwikkelprogramma van Mitsubishi kreeg de afgelopen jaren ook al te maken met tegenslagen in het ontwerp en bij de testvluchten. Het eerste toestel had in 2013 al geleverd moeten worden aan All Nippon Airways, maar dat staat nu gepland voor 2020.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button