fbpx
Naast het nieuwsProfessional

‘Miljoenen fraude bij Schiphol’

Schipholmanagers hebben voor miljoenen aan fraude gepleegd. Dat meldt het NRC na onderzoek van de krant. Schiphol schreef in het laatste jaarverslag ook over het onderzoek naar “een ernstig integriteitsinicident”.

Facturen
Volgens NRC zijn er valse facturen opgemaakt en bij de managers thuis verbouwingen uitgevoerd. Dit ging onder het mom van “Jij een klus op Schiphol, ik een nieuwe dakkapel”, zoals de krant kopt. Ook zijn spullen voor privegebruik op kosten van Schiphol gekocht, zoals PC’s en airco’s.

FIOD
In een reactie zegt Schiphol dat de zaak door de FIOD wordt onderzocht. “Dat onderzoek moet uitwijzen wie er verder bij betrokken is. De uitkomsten van dat onderzoek wachten we af. Als zou blijken dat er aanvullend acties nodig zijn dan zullen we dat vanzelfsprekend doen. ”

Zero-Tolerance
“Schiphol hanteert een zero tolerance-beleid en zet juist in op preventie van en sanctie bij integriteitsschendingen. De luchthaven is hier zo scherp op omdat er vele projecten spelen waar veel leveranciers bij betrokken zijn”, aldus de luchthaven.

“Als er een mogelijk incident wordt gemeld, wordt dit direct grondig onderzocht. Dat is ook hier het geval geweest. De grotere zaken waarbij aangifte wordt gedaan, worden altijd vermeld in ons jaarverslag. Dat waren er twee in de afgelopen vijf jaar. Daarnaast worden er arbeidsrechtelijke sancties opgelegd in het geval van integriteitsschendingen, zoals bijvoorbeeld een berisping of schorsing.”

Bestel nu dit unieke schaalmodel van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een schaalmodel van de KLM B747-400 inclusief LED-verlichting. Het model is bijna 50cm lang, schaal 1:150. Bestel nu extra voordelig bij Up in the Sky: slechts €99,95 inclusief gratis verzending.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button