OnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘AirAsia aast op Bombardier CSeries’

De Aziatische budgetmaatschappij denkt serieus na over de aanschaf van de Bombardier CSeries. Dat zei CEO Tony Fernandez donderdag op een persconferentie in Montreal. Over aantallen en welke type werd niets gezegd.

Fernandez was bij de Canadese bouwer op bezoek, waar hij een testvlucht maakte in de CS300. Dit toestel heeft 130 stoelen in twee klassen, maar volgens ingewijden zou AirAsia 160 stoelen willen plaatsen. Met een bereik van ongeveer 5000 kilometer zou het in de regio veel bestemmingen van AirAsia kunnen bereiken.

Winnaar
“De CS100 en CS300 zouden perfect bij AirAsia passen en een impuls voor hun markt zijn. Bombardier heeft met de CSeries echt een winnaar in huis en het is mooi om te zien dat maatschappijen eindelijk voor het nieuwe toestel warmlopen,” zegt luchtvaartkenner Williams Evans in Airways Mag.

Boost

Een order van AirAsia, die vaak grote bestellingen plaatst, zou een enorme boost zijn voor de Canadese bouwer. “AirAsia zou de belangrijke bestelling doen die bevestigt dat de CSeries perfect voor de budgetmarkt is,” denkt analist Sylvain Faust. Bombardier heeft sinds 2016 geen nieuwe orders meer ontvangen.

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button