fbpx
NieuwsOnderwerpenVliegtuigen

‘Tweedehands A380’s voor Portugese Hi Fly’

De Portugese wetlease maatschappij Hi Fly voegt twee Airbus A380-800’s toe aan de vloot. De toestellen moeten vanaf het eerste kwartaal van 2018 operationeel zijn. Dat meldt Aerotelegraph.

560 stoelen
Hi Fly CEO Paulo Mirpuri heeft dat zaterdag bevestigd aan het Duitse AeroTelegraph. Veel over de toestellen wil hij nog niet kwijt, alleen dat ze beide worden uitgevoerd met 560 stoelen, in twee verschillende klassen. Welke registratie de toestellen krijgen en welke maatschappijen ze gaan inzetten, maakt Mirpuri in oktober bekend ‘als alle contracten en vergunningen geregeld zijn.’

Tweedehands
Analisten denken dat de toestellen tweedehands zijn. Dit wordt mede ingegeven, nadat Singapore Airlines eerder hun oudste A380 aan de kant zette. Dat toestel werd voor een periode van tien jaar geleased aan Singapore Airlines en die leaseovereenkomst loopt in oktober af.

Slechte tijden
Het gaat niet goed met de orders voor de Airbus A380. De laatste order voor het toestel werd in 2016 geplaatst, toen Emirates nog twee toestellen kocht. Iran Air zou het toestel ook willen hebben nadat de sancties waren opgeheven, maar die deal ging niet door. Hoewel Singapore Airlines nog drie nieuwe toestellen ontvangt, gaat het hier om vervanging van oude A380’s, er komt geen uitbreiding van de vloot. Vanaf 2018 rolt er één superjumbo per maand van de band, in 2019 kan dat aantal zelfs nog dalen.

Eerste ‘tweede leven’
Het zou voor het eerst in de 10-jarige geschiedenis van de Airbus A380 zijn, dat toestellen een nieuw leven krijgen iets waar Airbus graag op hoopt. Berichten dat het om tweedehands vliegtuigen gaat, wil het Portugese Hi Fly niet bevestigen.

Hi Fly
Hi Fly is een zogenaamde wetlease maatschappij die vanuit Lissabon werkt. Ze verhuren hun toestellen, compleet met crew en onderhoudspersoneel aan andere maatschappijen die tijdelijk krap zitten op een bepaalde route. De Portugezen hebben alleen Airbus toestellen: vijf A340’s, vijf A330’s en één A321.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button