AirlinesIncidenten

Veel vertragingen door tweede storm Hong Kong

Voor de tweede keer in een week tijd is Hong Kong International geraakt door een zware storm. Ook nu leverde dat veel vertragingen op.

De zware tropische storm Pakhar raasde zondagochtend lokale tijd met veel geweld over de Zuid-Chinese stadstaat. 37 toestellen probeerde vergeefs te landen, maar moesten hun pogingen staken. Honderden vluchten werden vertraagd of geannuleerd vanwege de storm.

Meerdere keren
Een aantal toestellen probeerde meerdere keren te landen tijdens het natuurgeweld. Cathay Pacific vlucht 238 uit London probeerde het zelfs drie keer, voordat het uitweek naar Kaoshiung. Het gros van de uitgeweken vluchten landden veilig op omringede vliegvelden als Xiamen, Kaoshiung, Haikou, Manila en Bangkok.

Aan de grond
Volgens de luchthavenautoriteiten van Hong Kong zijn ongeveer 30 vluchten naar andere bestemmingen uitgeweken. Zeker 300 vluchten waren vertraagd of werden geannuleerd. Zo’n 50 toestellen werden aan de grond gehouden tijdens het nood weer.

Tweede
Pakhar is de tweede zware storm in één week tijd. Op woensdag raasde tyfoon Hato al over het gebied. Die eiste zeker 10 levens en 244 gewonden in het nabijgelegen Macau. In Hong Kong veroorzaakte Hato veel schade. Toen werden zo’n 450 vertraagd of geannuleerd.

KLM
KLM was woensdag de enige maatschappij die tijdens de storm landde op Hong Kong. “Ons vliegtuig was net voor de windpiek geland”, liet een KLM-woordvoerder aan RTL Nieuws weten. “Pas daarna barstte de storm daadwerkelijk los.” Op Twitter werd met ongeloof gereageerd op de landing.

Twee vluchten
Vanaf Schiphol staan zondag twee vluchten gepland naar Hong Kong: Cathy Pacific vertrekt ’s aan het begin van de middag en KLM aan het eind van de middag. Vooralsnog gaan beide vluchten gewoon door. Volgens weerkundigen raast Pakhar vandaag verder door het binnenland in en worden de omstandigheden rond Hong Kong beter. Nog wel kunnen regionale vluchten geannuleerd worden.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close