fbpx
AirlinesVliegtuigen

Inaugurele vluchten A350’s vervroegd

Op 10 september maakt de Airbus A350 de inaugurele vlucht voor Hong Kong Airlines. Daarmee is de eerste vlucht van het toestel vijf dagen naar voren gehaald. Ook Air Mauritius zet de nieuwste Airbus eerder in.

In een update over de vliegroosters van de maatschappij is te lezen dat de A350 vanaf die datum meerdere vluchten tussen Hong Kong en Bangkok maakt. Eerst als HX771/HX772, vanaf 15 september als HX769/HX780. De A350 wordt later in de maand en in oktober ook ingezet op vluchten naar Shanghai Hongqiao en Taipei Taoyuan.

15 toestellen

Eerder in augustus werden de eerste testvluchten van de A350 in de kleuren van Hong Kong Airlines boven Toulouse gevlogen. In totaal heeft de maatschappij 15 toestellen besteld. De A350-900’s voor Hong Kong bieden plaats aan 334 passagiers. In de komende maanden worden de toestellen afgeleverd.

Air Mauritius
Air Mauritius haalt de eerste vlucht zelfs vier weken naar voren. Vanaf 19 oktober vliegt de maatschappij met de A350 naar Johannesburg, zo meldt Airlineroute. Londen Heathrow volgt vanaf 4 november. Vanaf 1 december wordt Parijs aangedaan met het zuinige vliegtuig.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button