fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

KLM niet naar Houston vanwege Harvey

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft de luchthavens van Houston gesloten vanwege de zware regenval door tropische storm Harvey. Hierdoor zijn alle vluchten op George Bush International geannuleerd. Ook KLM vliegt vandaag niet naar Houston, zo laat een woordvoerster van de maatschappij aan Up weten.

Gesloten
Houston International, de belangrijke hub voor onder meer United, blijft volgens de FAA tot zeker maandagavond 19:00 uur (Nederlandse tijd) gesloten. De luchthaven probeert later op de dag de eerste vliegtuigen weer te kunnen ontvangen. KLM heeft de vlucht naar Houston van maandag geschrapt. Het vliegschema van Schiphol laat zien dat de Houston-vluchten van dinsdag ook geschrapt zijn, maar volgens de woordvoerster is daar nu nog geen sprake van. “We blijven de situatie in Houston volgen, maar zoals het nu lijkt gaat de vlucht voor morgen door.” United heeft tot vanavond de vluchten op Houston geannuleerd.

Uitwijkers
Zondag week vlucht KL661 van KLM op weg naar Houston uit naar Atlanta, nadat bekend werd dat Houston werd gesloten voor het vliegverkeer. Ook een toestel van United uit Amsterdam moest uitwijken. Vlucht UA21 landde uiteindelijk in Washington.

Onder water
Regioluchthaven Houston Hobby, een grote basis voor Southwest, blijft tot zeker woensdagochtend gesloten. Op foto’s is te zien dat de landingsbaan van Houston Hobby volledig onder water staat. Rond Houston wordt nog veel regen verwacht. In de voorspellingen houdt men rekening met nog eens 500 millimeter regenwater in de komende dagen.

De sluiting betekent dat tot dusver ruim 1.800 vluchten op beide luchthavens zijn geannuleerd.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button