IndustrieOnderwerpProfessional

Qatar-topman nieuwe voorzitter IATA

Qatar Airways CEO Akbar Al Baker wordt de nieuwe voorzitter van IATA. Hij is op dit moment al lid van de ‘Board of Governors’. Per juni 2018 vervangt hij Goh Choon Phong, de topman van Singapore Airlines. Alexandre de Juniac blijft de directeur-generaal van de organisatie.

Blokkade
De nieuwe rol voor Al Baker komt in een periode waarin de interne verhoudingen tussen thuisland Qatar en haar buurlanden op scherp staan. IATA riep eerder op om de verkeersblokkade op te heffen, zodat het vliegverkeer minder belemmerd wordt. Maatschappijen als Emirates en Etihad vliegen sinds de vluchtban niet meer naar Qatar. Er is sindsdien nog niets veranderd in de situatie.

Voorzitter
Ieder jaar kiest de Board of Governors van IATA een nieuwe voorzitter tijdens de jaarvergadering. De handelsorganisatie is belangrijk voor luchtvaartmaatschappijen, omdat zij hen vertegenwoordigt op het wereldtoneel. Meer dan tachtig procent van het commerciële vliegverkeer is aangesloten bij IATA.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close