LiefhebberNaast het nieuwsNieuwsOverig nieuws

Eerste A350-1000 in Qatar-kleuren – foto

De eerste A350-1000 voor Qatar Airways heeft vanmiddag de spuithal in Toulouse verlaten. Qatar-topman Akbar al Baker gaf eerder deze maand aan te verwachten dat de eerste A350 voor het einde van 2017 aan de maatschappij wordt geleverd.

Eerste
De golfmaatschappij is de eerste gebruiker van de grootste variant van de A350. Het toestel moet worden ingezet naar de Verenigde Staten, Azië en Europa. De maatschappij heeft 37 A350-1000’s besteld.

Levering
De relatie tussen Qatar Airways en Airbus is de laatste tijd bekoeld. Qatar heeft grote orders uitstaan voor de A320neo en A350 en is daarnaast één van de gebruikers van de A380. Bij al die types verliep de levering moeizaam. De A320neo werd op het allerlaatste moment geweigerd door Qatar en ook over de A350-900 was de maatschappij in eerste instantie niet tevreden. Volgens Al Baker heeft Airbus verzekerd dat de vliegtuigen nu volgens afspraak worden geleverd, vóór 2018.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.