NieuwsNL nieuwsOnderwerpProfessionalSchiphol Airport

Gemeenten in actie tegen groei Schiphol

Zeven gemeenten in het Groene Hart hebben zich verenigd tegen de uitbreiding van Schiphol. Met de campagne ‘Geef stilte een stem’ willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Bodegraven-Reeuwijk, Woerden, Gouda, De Ronde Venen en Stichtse Vecht een signaal afgeven aan Den Haag. Ze vrezen voor meer geluidsoverlast en milieuproblemen als het aantal vliegbewegingen op Schiphol toeneemt.

Zorgvuldig
De gemeenten die samen het Groene Hart vormen, willen voorkomen dat er in de toekomst meer over het natuurgebied wordt gevlogen. De campagne is volgens de gemeenten niet bedoeld tegen de luchthaven, maar voor een zorgvuldige afweging van verdere groei en leefbaarheid. Bewoners kunnen online hun mening geven. Uiteindelijk worden de berichten gebundeld en aangeboden aan Den Haag.

Limiet
Schiphol zit bijna aan de groeilimiet van 500.000 vliegbewegingen. Dit jaar worden 492.000 starts- en landingen verwacht. Tot 2020 kan de luchthaven volgens de Alders-afspraken niet verder groeien. Voor de periode erna moet door het nieuwe kabinet een nieuw plafond worden vastgesteld.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close