AirlinesFinancieelIndustrieNieuwsOnderwerpProfessional

‘Airberlin schrapt verre vluchten na faillissement’

Airberlin schrapt een aantal langeafstandsvluchten vanuit Berlijn Tegel, nadat het aantal boekingen sterk is teruggelopen. Dat meldt de maatschappij aan ATW. De Duitse maatschappij vroeg eerder deze maand een faillissement aan, nadat aandeelhouder Etihad niet langer geld in het verlieslijdende bedrijf wilde steken.

Verlieslatende routes
“Airberlin zal haar operationele status op Berlijn verder stabiliseren en doet daarvoor de komende herfst en winter afstand van verlieslatende routes,” aldus een woordvoerder van de maatschappij. De eerste bevestigde routes die sluiten zijn de tweemaal daagse verbinding Berlijn – Abu Dhabi per 17 september en 1 oktober, en Berlijn – Chicago O’Hare vanaf 30 september.

Eerder
Daarnaast worden de vluchten van en naar Los Angeles en San Francisco vier weken eerder geschrapt. Ook aan de lijndienst Düsseldorf – Boston Logan komt een einde. Vanaf 1 oktober vervallen de routes. Het lijkt onwaarschijnlijk dat airberlin volgend jaar nog langeafstandsroutes kan bedienen gezien de financiële situatie, meldt ATW op basis van het gesprek. Oorspronkelijk stonden vijftien long-haul routes op het programma voor het komende winterseizoen.

Verkoop
Airberlin ontving 150 miljoen euro overbruggingskrediet van de Duitse overheid, zodat het door kon draaien na de faillissementsaanvraag en reizigers niet zouden stranden. Intussen wordt gezocht naar kopers. Lufthansa heeft aangekondigd dat het interesse heeft om delen van airberlin over te kopen. Ook easyJet wordt genoemd als potentiële koper. Van de Duitse overheid mag het bedrijf niet aan één partij worden verkocht, maar moet het worden opgeknipt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button