fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

Qantas verruilt Dubai voor Singapore

Qantas vliegt voortaan via Singapore naar Londen en stopt daarmee met de Dubai-overstap van Emirates. Dat schrijft Australian Business Traveller.

Singapore
Vanaf 25 maart 2018 verruilt Qantas Dubai voor Singapore op de route Sydney – Dubai – Londen. De tussenstop gaat voortaan via Singapore. Er wordt nog wel gevlogen met de Airbus A380. Daarmee vervangt de maatschappij één van de twee dagelijkse A330-vluchten tussen Sydney en Singapore.

Verlenging
Qantas en Emirates werken nu al zo’n vijf jaar samen en kondigden deze week aan dit te verlengen met nog eens vijf jaar. Daarmee stemmen de maatschappijen hun netwerken beter op elkaar af, waarbij drie opties worden geboden om naar Europa te vliegen: vanaf Dubai, Perth en Singapore. Passagiers van Qantas hebben wel nog steeds de mogelijkheid om met Emirates naar Dubai te vliegen.

A330
Naast de overstapwijziging van Qantas zet de maatschappij op de route Melbourne – Singapore een A380 in. Deze werd eerst met een A330 gevlogen. Op de bestaande route Melbourne – Dubai – Londen wordt een Dreamliner ingezet.

Netwerk
“De eerste vijf jaar van de samenwerking tussen Qantas en Emirates waren een groot succes. Emirates heeft de klanten van Qantas een groot netwerk gegeven in Europa, wat nog steeds aan het groeien is”, vertelt Alan Joyce, CEO van Qantas Group.

Keus
“Het partnerschap tussen Emirates en Qantas is een succesverhaal. Samen leveren we veel keus en waarde aan onze klanten. Zowel de reizigers als de airlines zullen blijven profiteren van het gezamenlijke netwerk”, aldus Tim Clark, CEO van Emirates.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button