fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

Qantas verruilt Dubai voor Singapore

Qantas vliegt voortaan via Singapore naar Londen en stopt daarmee met de Dubai-overstap van Emirates. Dat schrijft Australian Business Traveller.

Singapore
Vanaf 25 maart 2018 verruilt Qantas Dubai voor Singapore op de route Sydney – Dubai – Londen. De tussenstop gaat voortaan via Singapore. Er wordt nog wel gevlogen met de Airbus A380. Daarmee vervangt de maatschappij één van de twee dagelijkse A330-vluchten tussen Sydney en Singapore.

Verlenging
Qantas en Emirates werken nu al zo’n vijf jaar samen en kondigden deze week aan dit te verlengen met nog eens vijf jaar. Daarmee stemmen de maatschappijen hun netwerken beter op elkaar af, waarbij drie opties worden geboden om naar Europa te vliegen: vanaf Dubai, Perth en Singapore. Passagiers van Qantas hebben wel nog steeds de mogelijkheid om met Emirates naar Dubai te vliegen.

A330
Naast de overstapwijziging van Qantas zet de maatschappij op de route Melbourne – Singapore een A380 in. Deze werd eerst met een A330 gevlogen. Op de bestaande route Melbourne – Dubai – Londen wordt een Dreamliner ingezet.

Netwerk
“De eerste vijf jaar van de samenwerking tussen Qantas en Emirates waren een groot succes. Emirates heeft de klanten van Qantas een groot netwerk gegeven in Europa, wat nog steeds aan het groeien is”, vertelt Alan Joyce, CEO van Qantas Group.

Keus
“Het partnerschap tussen Emirates en Qantas is een succesverhaal. Samen leveren we veel keus en waarde aan onze klanten. Zowel de reizigers als de airlines zullen blijven profiteren van het gezamenlijke netwerk”, aldus Tim Clark, CEO van Emirates.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button