fbpx
IncidentenNaast het nieuws

Wat orkaan Harvey met de luchtvaart deed

Hoewel de naweeën van Harvey voorlopig nog niet over zijn, kan de balans opgemaakt worden welke impact de orkaan had op de luchtvaart.

Gesloten
George Bush Intercontinental Airport is sinds zondag gesloten. De verwachting is dat het vandaag, rond het middaguur lokale tijd weer geopend wordt. Het grootste vliegveld van Houston is de op één na grootste hub voor United. Het vliegveld is vanwege de relatief hoge ligging van 29 meter boven zeeniveau niet ondergelopen. Dat zal schelen in het opstarten van de operatie.

Hobby
Het kleinere Houston Hobby Airport is ook gesloten. Het ligt veertien meter boven zeeniveau en was wel deels onder water gelopen. Southwest heeft een hub op het vliegveld. Die maatschappij kon zondag vijf 737’s wegvliegen om zo 500 gestrande passagiers weg te krijgen.

De maatschappijen passen hun schema’s aan om toch zoveel mogelijk klanten te vervoeren. Een woordvoerder van United noemt het een helse klus. Omdat omliggende vliegvelden maar weinig capaciteit overhebben, kunnen ze daar niet altijd terecht.

Annuleringen
Flightaware hield de annuleringen bij. United was koploper wat dat betreft, op maandag 463 geannuleerde vluchten. Nummer twee was Southwest met 331. Feedermaatschappijen ExpressJet (253), Mesa (202) en Republic (103) zagen ook veel vluchten aan de grond blijven. Houston Intercontinental heeft wekelijks een capaciteit van ongeveer 450.000 stoelen op 3800 vluchten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button