fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

Etihad upgrade Amsterdam-route

Etihad Airways vliegt vanaf vandaag dagelijks met de Boeing 787-9 Dreamliner op Schiphol, zo meldt het in een persbericht. De maatschappij vervangt daarmee de Airbus A330-200 op de route naar Abu Dhabi. De inzet van de 787 betekent plaats voor ruim tien procent meer passagiers.

Dagelijks
Het was al bekend dat Etihad de 787 per 1 september het hele jaar door zou inzetten naar Amsterdam, maar alleen op een deel van de vluchten. Twee keer per week zou de A330 nog naar Schiphol komen. Etihad stapt nu dus volledig over op de Dreamliner. Peter Baumgartner, Chief Executive Officer van Etihad Airways zei daarover: “Het besluit om de route Amsterdam – Abu Dhabi gedurende het gehele jaar te upgraden met de inzet van de Dreamliner weerspiegelt het belang van de Nederlandse markt voor Etihad Airways.”

Capaciteit
De 787-9 biedt plaats aan 299 passagiers. De A330-200 van Etihad heeft een capaciteit van 254 of 262 passagiers. In totaal beschikt Etihad vanaf vandaag over circa 250 stoelen extra op vluchten tussen Amsterdam en Abu Dhabi. Het toestel heeft 28 zitplaatsen in de businessclass en 271 in de economyclass. De maatschappij beschikt ook over 787’s met first class cabines, maar zet deze niet in naar Nederland.

Etihad vloog in het zomerseizoen van 2016 ook al met de Dreamliner op Amsterdam.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button