fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

CityJet stopt met Londen-Antwerpen

Vanaf 27 oktober stopt CityJet met de route tussen Antwerpen Airport en London City. Dat zegt de ceo van Antwerpen Airport tegen persbureau Belga. De luchthaven is in gesprek met twee andere partijen om de route over te nemen.

Historisch
De ceo noemt het een historische route. “Sinds 1993 worden de luchthavens met elkaar verbonden. Eerst door VLM, later door CityJet. Op de hoogtijdagen vloog VLM tot acht keer per dag. “Nu waren er zeventien rotaties per week; per jaar goed voor 35.000 tot 40.000 passagiers”, aldus de ceo.

Roer om
Begin dit jaar ging het roer om bij CityJet. Gestaag worden de lijndiensten afgestoten en richt de maatschappij zich op wetlease. In februari werd bekend dat de routes naar Parijs en Nantes worden opgegeven. Een maand later werd bekend dat de route naar Rotterdam ook sneuvelde, per 30 april. Amsterdam kreeg minder toestellen per dag. Inmiddels zijn alle vluchten naar Amsterdam overgenomen door KLM. Nu verdwijnt dus ook Antwerpen van de routekaart. Alleen op Dublin vliegt de maatschappij nog het hele jaar. Daarnaast zijn er nog enkele seizoensroutes naar plaatsen rond de Middellandse Zee.

De meeste Avro RJ-85’s worden gehuurd door Air France-KLM. Een aantal Superjets vliegen voor Brussels Airlines.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button