fbpx
Frequente reizigersNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Schiphol zet structureel meer beveiligers in

Luchthaven Schiphol zet vanaf nu structureel meer beveiligers in om de wachttijden bij de securitycontrole binnen de perken te houden. Ook blijven de aparte doorgangen voor passagiers die geen of weinig handbagage bij zich hebben bij de security bestaan.

Handbagage
Deze krijgen bovendien vaste en ruimere openingstijden en voortaan gelden specifieke afmetingen voor de bagage, zo laat de luchthaven weten. De inzet van meer personeel en de aparte doorgang hebben er volgens Schiphol voor gezorgd dat passagiers minder lang hoeven te wachten bij de securitycontroles voor handbagage.

Getest
De separate passages hebben volgens Schiphol hun nut bewezen tijdens de zomervakantie; ze zorgden voor een snelle doorstroming van de passagiers. Ook worden ze gewaardeerd door de reizigers. Tijdens de zomervakantie werden ze tijdens de piekmomenten getest.

Herfstvakantie
Daaruit kwam naar voren dat er 15 tot 20 procent meer passagiers in dezelfde tijd door de zogenoemde small bags only-lanes gingen ten opzichte van de reguliere securitylanes. Vanaf nu tot en met de herfstvakantie zijn de speciale doorgangen zo goed als hele dagen geopend. In vertrekhal 1 is dat van 03:00 uur tot 20:00 uur, in vertrekhal 2 van 06:00 uur tot 16:00 uur en in 3 van 06:30 uur tot 20:30 uur.

Evalueert
In vertrekhallen 1a (de tijdelijke) en 4 zijn de aparte doorgangen niet aanwezig. Om gebruik te kunnen maken van de snelle doorgang, mogen passagiers maximaal één stuk handbagage meenemen en dat mag nadrukkelijk geen trolley zijn. Rugzakken of laptoptassen mogen wel, mits ze niet groter zijn dan 40 bij 30 bij 20 centimeter. “Na de herfstvakantie evalueert Schiphol deze periode van ruimere openingstijden,” aldus de luchthaven.

Minuten
Volgens Schiphol heeft het totaal aan maatregelen dat de luchthaven en de airlines in de zomervakantie hebben genomen ertoe geleid dat 95 procent van de vertrekkende passagiers niet langer dan 10 minuten hoefde te wachten bij de securitycontrole.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Gerelateerde artikelen

Back to top button