fbpx
MilitairNaast het nieuwsNieuws

Meer Nederlandse F-16’s naar Irak

Mogelijk worden er volgend jaar opnieuw F-16’s naar Irak gestuurd. Het kabinet vindt dat Nederland zijn missies in het buitenland moet voortzetten. Dat schrijft NRC.

Bijdrage
Het kabinet schrijft maandag in een brief aan de Tweede Kamer dat Nederland in 2018 ook actief moet bijdragen, vanwege de ‘internationale veiligheidssituatie’.

Missies
Er zijn momenteel bijna driehonderd militairen op vredesmissie in Mali. Dat is in omvang de grootste bijdrage van Nederland. Wanneer er, zoals het kabinet overweegt, meer F-16’s naar Irak worden gestuurd kan dat een nieuwe grote missie worden. De vliegtuigen zullen boven Irak en Syrië op jacht gaan naar strijders van IS.

Belgen
Eerder dit jaar namen Belgische F-16’s de taken over van de Nederlandse vliegtuigen. De Minister van Defensie liet toen weten dat de Nederlandse F-16’s dit jaar niet meer kunnen worden ingezet in Syrië en Irak. Waarschijnlijk zal Nederland die taak 1 januari 2018 weer overnemen van de Belgen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button