fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

Boeing ontkomt aan boete

De WTO trekt een eerdere boete voor Boeing wegens illegale staatssteun in. De belastingvoordelen die de staat Washington gaf voor het Boeing 777X-programma zijn daarmee niet illegaal.

Boete
In een uitspraak van november vorig jaar deelde de beroepsinstantie van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) een boete uit aan Boeing omdat het belastingvoordeel van de staat Washington illegaal zou zijn. Dit vonnis is nu herzien.

Strijd
Boeing en Airbus hebben voortdurend strijd. De twee beschuldigen elkaar al jaren van het ontvangen van illegale subsidies om nieuwe toestellen te ontwikkelen of opdrachten binnen te slepen.

Claim
“De WTO heeft opnieuw een van de ongefundeerde claims van de EU afgewezen, die er alleen op zijn gericht om de aandacht af te leiden van de 22 miljard Amerikaanse dollar aan subsidie die Europese overheden aan Airbus hebben verstrekt en die volgens de WTO illegaal zijn”, zegt J. Michael Luttig, General Counsel van Boeing. “Er is voor de EU geen verder beroep mogelijk tegen de uitspraak van vandaag.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button