fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

Ryanair wil af van handbagage aan boord

Omdat de Ryanair-passagiers te veel gebruikmaken van de mogelijkheid om twee stuks handbagage mee aan boord te nemen, verlaagt de Ierse prijsvechter de tarieven voor ruimbagage. Dat laat Ryanair woensdag weten.

Ingenomen
De overvloed aan handbagage zorgt voor vertragingen bij het inchecken en bij vertrek. Bovendien is er door de hoge bezettingsgraad aan boord, gewoonweg geen ruimte voor alle handbagage. Ryanair hanteert nu het beleid dat het teveel aan trolleys en rugzakken bij de gate wordt ingenomen en gratis in het ruim wordt geplaatst.

Legacycarriers
De Ieren hopen nu door de tarieven voor ruimbagage te verlagen, klanten ertoe te bewegen hun tassen en koffertjes in te checken. Ook wordt de toegestane hoeveelheid in te checken ruimbagage verhoogd van 15 naar 20 kilo, wat gebruikelijk is bij legacycarriers. Voor die 20 kilo moet voortaan 25 euro betaald worden in plaats van 35 euro.

Status
Ryanair stelt dat de prijsverlaging ze op jaarbasis 50 miljoen euro aan inkomsten scheelt. Prioritypassagiers mogen altijd twee stuks handbagage mee aan boord nemen, reizigers die niet die status hebben, mogen voortaan nog maar één stuk handbagage mee aan boord nemen. Als ze met een tweede item bij de gate aankomen, wordt deze (gratis) in de hold geplaatst.

Ruimte
“We hopen dat de nieuwe maatregelen het boardingproces versnellen en het aantal vluchtvertragingen vermindert,” zegt Kenny Jacobs, de marketingbaas bij Ryanair. Hij wijst erop dat er niet genoeg ruimte aan boord is voor 360 stuks handbagage; het aantal stukken dat in de bagagebakken geplaatst wordt met 182 bezette stoelen maal twee stuks handbagage.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button