fbpx
KLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpenProfessional

Air France-KLM verliest eerste plek duurzaamheid

Air France-KLM is na twaalf jaar niet langer de nummer één in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI). De toonaangevende graadmeter voor de meest duurzame luchtvaartmaatschappij wereldwijd.

ANA
De nieuwe nummer één is het Japanse ANA Holdings. “Ik feliciteer ANA Holdings met de waardering van de meest duurzame airline in de DJSI,” zegt KLM-ceo Pieter Elbers in een statement. “Air France-KLM heeft deze positie twaalf keer mogen bekleden. Wij blijven ons inzetten om onze dagelijkse operatie en beleid verder te verduurzamen,” aldus Elbers.

Indicatoren
De KLM-ceo noemt als voorbeelden daarvan de vlootvernieuwing en de inzet van biobrandstof. In de DJSI worden bedrijven uit verschillende sectoren tegen de meetlat gehouden. Op basis van diverse indicatoren met betrekking tot duurzaamheid, rolt daar per sector een ranking uit.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button