fbpx
Naast het nieuwsNieuwsOpmerkelijk

Ryanair-CEO: Norwegian overleeft winter niet

Volgens Ryanair-topman Michael O’Leary zit concurrent Norwegian in geldnood. De maatschappij zou volgens de CEO binnen vier of vijf maanden stoppen, “omdat het geld bijna op is.” Dat zei O’Leary in een interview met het Britse Travel Weekly. Ondertussen heeft Norwegian positieve maandcijfers gepresenteerd voor augustus.

Overleven
Ook ziet O’Leary de toekomst voor de Britse charter Monarch somber in. “Zowel Monarch als Norwegian zijn in de problemen. Het is een open geheim onder luchtvaartmaatschappijen dat Monarch en Norwegian de winter niet kunnen overleven. Ze verbranden geld.” De Ryanair-baas zegt dat Norwegian grote orders heeft uitstaan, waarvoor de maatschappij helemaal geen geld heeft. De prijsvechter heeft meer dan 200 vliegtuigen besteld.

Winstgevend
Volgens Norwegian tegenover Travel Weekly is er geen sprake van geldnood. “Norwegian is de laatste tien jaar winstgevend, met een sterke liquiditeit, in combinatie met een aanzienlijk aandeel in Bank Norwegian, met een marktwaarde van meer dan 1,6 miljard dollar.” Ook een woordvoerder van Monarch spreekt geldnood tegen.

Groeien
De Noorse prijsvechter maakte in het nieuwste maandverslag woensdag groeicijfers bekend. De maatschappij vervoerde bijna 3,3 miljoen passagiers in augustus. Dat is bijna 14 procent meer dan dezelfde maand vorig jaar. De bezettingsgraad steeg 1,4 procentpunt tot 91,1 procent. De uitbreiding van de vloot ging in augustus door met de komst van twee Boeing 787-9’s en een 737 MAX. Volgens CEO Bjørn Kjos is het belangrijk te blijven groeien om onder meer de concurrentiepositie van de maatschappij te versterken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button