fbpx
Frequente reizigersNaast het nieuws

Centrale security Schiphol maakt ruimte voor Holland

Dankzij de centralisering van de security controles op Schiphol, heeft de vernieuwde Holland Boulevard alle ruimte gekregen op de luchthaven. De locatie is niet veranderd; de ruimere boulevard ligt tussen lounge 2 en 3.

Ontspanning
Als Nederlandse passagier die binnen Europa reist, kom je er niet. Maar de Holland Boulevard richt zich dan ook voornamelijk op de transferpassagiers. Zij kunnen, als ze geen tijd hebben om van de luchthaven af te gaan, een stukje Holland proeven. Of even een dutje doen op de comfortale stoelen, of voor de totale ontspanning gaan in de mini-spa bij Rituals.

Rijks
Het pronkstuk van de boulevard is natuurlijk de dependance van het Rijksmuseum. Die was er ook al op de ‘oude’ Holland Boulevard, maar de verbouwde versie is groter èn mooier. Een Delftsblauw tegeltableau en tien schilderijen uit de zeventiende eeuw, geven de bezoeker een bescheiden indruk van wat het Rijks te bieden heeft.

Nemo
“Wat reizigers mogelijk verleidt een volgende keer naar Schiphol te reizen om Nederland te bezoeken,” zei Tanja Dik, bij Schiphol verantwoordelijk voor consumentenproducten- en diensten bij de officiële opening. Dat geldt eigenlijk voor de hele boulevard. Voor de kleine, en toch ook wel de grote, reizigers is ook een bezoekje aan het mini-Nemo een leuke manier om even wat tijd door te brengen.

Vertaald
De passage heeft ook een bibliotheek met vijfhonderd boeken van Nederlandse schrijvers, uiteraard vertaald, in veertig verschillende talen en winkeltjes. De Holland Boulevard is 24/7 open.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button