fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessional

‘Emirates bestelt geen kleinere widebody’

Tim Clark, topman van Emirates, zegt dat zijn maatschappij voorlopig geen A350’s of B787’s bestelt. “Dat plan is voorlopig van tafel”, zegt hij tegen Aviation Week.

Olie
Dat de bestelling nu van tafel is heeft volgens Aviation Week te maken met de olieprijs. Doordat die al langere tijd laag is, ziet de maatschappij een terugloop in premium tickets. Daarnaast komt er nog een hoop capaciteit de komende jaren door de nog openstaande 777 en A380 bestellingen.

FlyDubai
Andere factor die roet in het eten van Airbus of Boeing gooit is de samenwerking met FlyDubai. Vanuit de regering in Dubai is er druk om meer te integreren. Door codeshares en het afstemmen van vertrektijden is overstappen tussen de twee maatschappijen met hun hub op Dubai interessant geworden. Volgens Clark stappen inmiddels 17.000 passagiers per week over tussen de twee. Voor de samenwerking waren dat er 500. FlyDubai vliegt met 737’s op een flink aantal routes die Emirates met de kleinere widebody’s wilde vliegen.

Bestelling
De maatschappij overweegt al langer kleinere widebody-toestellen te bestellen. Emirates had 70 A350’s besteld, maar annuleerde die bestelling in 2014. Daarna is Emirates opnieuw gaan kijken naar een mogelijk 787 of toch A350 bestelling. De interesse ging uit naar de A350-900, 787-9 of 787-10 voor routes onder de acht uur.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button