fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpenProfessional

Eurowings sluit akkoord met vakbond

Eurowings en vakbond UFO hebben een akkoord bereikt over de lonen en pensioenuitkeringen van het cabinepersoneel. Dat zegt Eurowings in een persbericht.

Overeenkomst
De budgetmaatschappij van Lufthansa en de vakbond bereiken een overeenkomst voor ruim 1400 cabinemedewerkers. Er zijn afspraken gemaakt over de lonen en pensioen. Hiermee komt een einde aan ruim drie jaar strijd. Wel moet de overeenkomst nog formeel goedgekeurd worden door UFO en het bestuur van Lufthansa Group.

Staking
In oktober vorig jaar staakte het cabinepersoneel van Eurowings, waardoor ruim vierhonderd vluchten moesten worden geschrapt.

Vacatures
Onlangs zette Eurowings zeshonderd vacatures open. Daarmee wil de maatschappij de groei van de vloot bemannen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button