IncidentenNaast het nieuwsNieuwsOverig nieuws

Lufthansa 747 keert om met defect landingsgestel

Een Boeing 747-400 van Lufthansa had vrijdag tijdens vertrek vanuit Frankfurt te maken met een defect landingsgestel. De wielen konden niet worden ingetrokken. Het toestel keerde daarop terug naar de luchthaven.

Dumpen
Het incident deed zich voor op vlucht LH464 naar Orlando. Het toestel betrof de D-ABVU. Kort na vertrek stopte de bemanning op een hoogte van 18.000 voet met stijgen en besloot men terug te keren naar Frankfurt. Het vliegtuig cirkelde daarop rond om kerosine te dumpen. Ongeveer 90 minuten na vertrekt landde het veilig. Niemand raakte gewond.

Lawaai
Een passagiers aan boord spreekt volgens The Aviation Herald van een lawaaierige vlucht. De hele vlucht was zeer luidruchtig, maar het geluid van een intrekkend landingsgestel ontbrak. De passagiers werden door de gezagvoerder en het cabinepersoneel op de hoogte gebracht van het defect.

Laatste
De gestrande reizigers zijn drie uur na de terugkeer alsnog vertrokken naar Orlando, met een vervangende B747-400. Dit was de laatste vlucht vanuit Duitsland naar Orlando voordat orkaan Irma aan land komt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen