fbpx
Naast het nieuwsNieuwsUp in the Sky

It’s game over!

De Aviation Game Week, die Up in the Sky afgelopen week in samenwerking met de studie Aviation Studies van de Hogeschool van Amsterdam organiseerde, was een groot succes. Zowel de studenten, docenten, gastsprekers, als de organisatie kijken terug op een zeer geslaagd evenement.

De studenten kregen dankzij de keynote speakers, waaronder de top van Schiphol, easyJet en KLM, een ongekend kijkje in de keuken van de belangrijkste spelers in de Nederlandse luchtvaartsector. Daarnaast draaide een fictieve versie van Up in the Sky, waar al het ‘nieuws’ gepubliceerd werd en zo binnenkwam bij de airlines.

Concurrentie
Binnen de game werden de ruim 200 studenten van het vierde jaar van Aviation Studies geacht een eigen airline te runnen en daarmee de concurrentie aan te gaan met hun medestudenten. In vier parallelle werelden streden steeds 6 airlines om de meeste punten.

Golf
Capaciteitsbeslissingen werden genomen alsof het dagelijkse kost was, de concurrentie werd argwanend in de gaten gehouden, maar er werden ook strategische allianties gesloten, waarbij sommigen studenten zich zelfs genoodzaakt zagen de handen ineen te slaan met gevreesde carriers uit de Golf.

Nadruk
De nadruk in de game lag op zaken die normaal niet de hoofdrol spelen in de opleiding: samenwerken onder druk, omgaan met de pers, marketing en leidinggeven. Daarbij veel aandacht voor duurzaamheid, innovatie en nieuwe business modellen. Want ‘just another airline’ zit natuurlijk niemand op te wachten.

Stil
Om de realiteit zo goed mogelijk te benaderen, kregen de studenten helaas ook te maken met een ongeval. Keynote speaker voor dit onderdeel, de voormalige topman van Malaysia Airlines Benelux, Huib Gorter vertelde op indrukwekkende wijze over de eerste uren, dagen en weken na de ramp met MH17. De studenten luisterden ademloos toe.

Onderhandelen
Een onderdeel was samen met concurrenten onderhandelen over landingsgelden op Schiphol. In sommige groepen ging het er keihard aan toe. Enkele studenten zeiden later: “Duidelijk is geworden dat niemand te vertrouwen is” en “het ging er erg heftig aan toe.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button