AirlinesOnderwerpProfessional

Ryanair zet vol in op Malta

Het Ierse Ryanair ziet mogelijkheden op Malta. Het aantal routes en toestellen wordt flink uitgebreid. Daarnaast zijn gesprekken met Air Malta gaande over een codeshare-deal.

Routes
In een persbericht maakt Ryanair bekend twaalf nieuwe routes vanaf Malta te openen. Daarvoor wordt een extra toestel gestationeerd op het vliegveld van de hoofdstad, tevens een basis van de maatschappij. In totaal zijn er vanaf zomer komend jaar 54 routes die de LCC vliegt van/naar Malta. Dit zal circa 2,5 miljoen passagiers opleveren. De nieuwe routes gaan naar Aberdeen, Barcelona, Bratislava, Parijs Beauvais, Gotenburg, Porto, Pescara, Sevilla, Tallinn, Belfast en Napels. De dikste nieuwe route is die naar Barcelona met vier vluchten per week.

Codeshare
De commerciële topman van Ryanair, David O’Brien, zegt in een verklaring in gesprek te zijn met Air Malta over “mogelijke gebieden van samenwerking.” Premier van Malta, Joseph Muscat, zegt tegen de Maltese krant The Independent dat het om een codeshare deal gaat. Ryanair passagiers uit Europa zouden op Malta over kunnen stappen op Air Malta om door te vliegen naar bestemmingen in Afrika en vice versa. “We hebben een visie voor Air Malta, en dit is een go/no go moment voor de maatschappij”, aldus Muscat. “Met de codeshare openen we een nieuwe toekomst.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/