fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Ryanair zet vol in op Malta

Het Ierse Ryanair ziet mogelijkheden op Malta. Het aantal routes en toestellen wordt flink uitgebreid. Daarnaast zijn gesprekken met Air Malta gaande over een codeshare-deal.

Routes
In een persbericht maakt Ryanair bekend twaalf nieuwe routes vanaf Malta te openen. Daarvoor wordt een extra toestel gestationeerd op het vliegveld van de hoofdstad, tevens een basis van de maatschappij. In totaal zijn er vanaf zomer komend jaar 54 routes die de LCC vliegt van/naar Malta. Dit zal circa 2,5 miljoen passagiers opleveren. De nieuwe routes gaan naar Aberdeen, Barcelona, Bratislava, Parijs Beauvais, Gotenburg, Porto, Pescara, Sevilla, Tallinn, Belfast en Napels. De dikste nieuwe route is die naar Barcelona met vier vluchten per week.

Codeshare
De commerciële topman van Ryanair, David O’Brien, zegt in een verklaring in gesprek te zijn met Air Malta over “mogelijke gebieden van samenwerking.” Premier van Malta, Joseph Muscat, zegt tegen de Maltese krant The Independent dat het om een codeshare deal gaat. Ryanair passagiers uit Europa zouden op Malta over kunnen stappen op Air Malta om door te vliegen naar bestemmingen in Afrika en vice versa. “We hebben een visie voor Air Malta, en dit is een go/no go moment voor de maatschappij”, aldus Muscat. “Met de codeshare openen we een nieuwe toekomst.”

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button