LiefhebberNieuws

Laatste commerciële KLM F70 vlucht bekend

De laatste commerciële Fokker 70 vlucht van KLM komt uit Heathrow op 28 oktober. Die hele dag landen er nog Fokkers die een vlucht naar diverse Europese steden hebben uitgevoerd. Daarna is het afgelopen voor het vliegtuig.

Het schema is van de laatste vluchten is als volgt:
DUS – Düsseldorf KL1862 aankomst Amsterdam 19.05 uur
NWI – Norwich KL1512 aankomst Amsterdam 19.15 uur
HAJ – Hannover KL1912 aankomst Amsterdam 19.15 uur
BRU – Brussel KL1732 aankomst Amsterdam 19.15 uur
LUX – Luxemburg KL1746 aankomst Amsterdam 19.35 uur
LHR – London KL1070 aankomst Amsterdam 20.30 uur

Cirkel rond
De allerlaatste commerciële vlucht vertrekt vanuit Londen, en niet voor niets. Kort na de eerste passagiersvlucht van KLM op 17 mei 1920 deden namelijk de eerste twee Fokkers hun intrede in de vloot als eerste passagiersvliegtuigen in eigendom van KLM: de Fokker II’s met als registratie H-NABC en H-NABD. De eerste commerciële vlucht met de Fokker II was op 15 september 1920 naar Londen. Met de aankomst van de F70 vanuit Londen is de cirkel weer rond. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar en te boeken via de website van KLM.

KLM en Fokker hebben 97 jaar samengewerkt. “De uitfasering van de Fokker 70 bij KLM Cityhopper is immers een afsluiting van een bijzondere periode in de Nederlandse luchtvaartindustrie”, aldus de maatschappij.

©Arnoud Reaven / KLM

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.