fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessional

Malaysia koopt 787’s en 737’s

Malaysia Airlines bestelt acht Boeing 787-9’s en acht 737’s. De aankondiging volgde na een ontmoeting tussen President Trump en de Maleisische minister-president. Het is nog geen definitieve bestelling maar een intentieverklaring.

Keuze
Malaysia Airlines woog de voor- en nadelen af tussen de A330neo en B787. De keuze zou dus op de Boeing gevallen zijn. Malaysia topman Peter Bellew zei eerder te onderhandelen over 35 tot 40 nieuwe lange-afstandstoestellen. De maatschappij zou de toestellen nodig hebben voor groei, maar ook om de huidige A330’s op termijn te vervangen. De eerste 787-9 wordt in het derde kwartaal van 2019 geleverd.

Amsterdam
Topman Peter Bellew zegt tegen verslaggevers dat zijn maatschappij kijkt naar nieuwe en verlaten routes. Er worden zeven long-haul bestemmingen geëvalueerd, waaronder Amsterdam. De 787’s krijgen een luxe cabine. “Ik wil dat we ons onderscheiden van budgetmaatschappijen”, zegt Bellew.

Schuiven
De bestelling zit wat apart in elkaar. Malaysia Airlines heeft al langer een bestelling van 25 737 MAX toestellen staan. Daarvan worden er nu acht omgezet naar de 787-9. Vervolgens bestelt de maatschappij weer acht nieuwe 737 MAX’en. Van de 737 blijven er dus 25 in bestelling staan. Het gaat om het subtype 737 MAX-8 en tien stuks van de MAX 10. Nu vliegt Malaysia ook met 737’s. De premier zegt dat de vloot narrow-body’s in de toekomst mogelijk groeit met 25 toestellen.

A350
Malaysia Airlines heeft ook zes A350’s in bestelling staan. Deze worden geleast. De eerste rolde onlangs uit de spuithal van Airbus. Het toestel neemt de double daily naar Londen van de A380 over. Zo bespaart de maatschappij 30 procent op de kosten. De A350 heeft 286 stoelen. Vier in first, 35 in business en 247 economy.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button