Foto artikelLiefhebber

Twente Airport terug in de tijd | Foto’s

Twente Airport was in het weekend van 9/10 september omgetoverd tot een vliegveld uit de Tweede Wereldoorlog: Twenthe Army Airfield. Aanleiding was het 45 jarig bestaan van Keep Them Rolling, de vereniging van eigenaren van militaire voertuigen uit de laatste wereldoorlog.Het sfeervolle (besloten) gebeuren op Twente Airport was onderdeel van het Twente-Achterhoek weekend ‘Rolling steel 2017’ met onder andere een groot bivak in Sint Isidorushoeve (gemeente Haaksbergen).

Op het Twentse vliegveld werden maar liefst 13 warbirds verwacht, maar het matige weer en technische mankementen zorgden voor een wat lagere opkomst: een Auster, twee Harvards van de KLu Historische Vlucht, een Mustang en een Dakota van de Dutch Dakota Association. Hoewel ook een Fouga Magister een bezoekje kwam brengen aan het Twentse beton, had dit toestel niks met het evenement te maken. Het gemis aan oude vliegtuigen werd ruimschoot gecompenseerd door de historische militaire entourage met tientallen voertuigen en honderden soldaten in historische uniformen.

©Remco de Wit
©Remco de Wit
©Remco de Wit
©Remco de Wit
©Remco de Wit
©Remco de Wit
©Remco de Wit
©Remco de Wit
©Remco de Wit

Tags

Gerelateerde artikelen

Remco de Wit

Redacteur / fotograaf. Remco is jurist, communicatie-adviseur en luchtvaartfotograaf. Hij volgt de ontwikkelingen in de luchtvaart op de voet en legt ze graag op foto vast. Bovendien levert Remco ook tekst-bijdragen voor Up in the Sky.