NL nieuwsOnderwerpProfessionalSchiphol

Zomer Schiphol: ruim 13 miljoen passagiers

Schiphol zag in de zomermaanden juli en augustus ruim 13 miljoen reizigers door de luchthaven trekken. Dat blijkt uit de vervoerscijfers die vandaag gepubliceerd zijn. In augustus waren er 6,8 miljoen passagiers. Juli was met 6,7 miljoen een fractie rustiger.Groei
De groei in augustus was 6 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal vliegbewegingen steeg met 2,5 procent, per toestel kwamen er dus meer mensen dan vorig jaar tegelijk binnen. In totaal landden of vertrokken bijna 47 duizend vliegtuigen. De meeste bleven binnen Europa, 38.500. Intercontinentaal waren er een kleine 8,5 duizend bewegingen. Ook gemeten naar aantallen passagiers deed Europa het goed. 4,9 miljoen reizigers namen een dergelijke vlucht, 7,3 procent meer dan vorig jaar. ICA steeg met 3 procent naar 1,9 miljoen.

Met name het directe verkeer steeg, en wel met 8,5 procent. Schiphol zag 1,6 procent meer transfer, in totaal 2,3 miljoen mensen.

Concurrentie
Heathrow maakte gister bekend dat er 7,5 miljoen reizigers waren in augustus, een plus van 2 procent. Frankfurt ontving 6,3 miljoen mensen, een plus van 5 procent. Charles de Gaulle zag 6,9 miljoen passagiers, een plus van 5 procent.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.