AirlinesFrequente reizigerOnderwerp

Aer Lingus reageert met budget klasse op long-haul LCC’s

Vanaf 1 oktober introduceert Aer Lingus een budget klasse op trans-Atlantische vluchten. De maatschappij hoopt de goedkope concurrentie zoals Norwegian af te troeven. Eerder voerden Amerikaanse maatschappijen ook al een basic economy in.

Veertig
De ‘Saver fare’ zoals Air Lingus het nieuwe tarief noemt is veertig euro goedkoper per enkele reis vergeleken met de Smart fase. Prijzen beginnen bij 169 euro per enkele reis. Er mag geen ruimbagage worden meegenomen, ook een stoel van te voren reserveren of een deken en koptelefoon is niet meer bij de prijs inbegrepen. De passagier kan het wel tegen betaling bijboeken.

Norwegian
Een woordvoerder zegt tegen Britse pers dat het nieuwe tarief er gekomen is “voor de prijsgevoelige markten”. Aer Lingus heeft te maken met toenemende concurrentie van Norwegian, die met de 737MAX vanaf Ierland naar diverse bestemmingen in Noord-Amerika vliegt. Deze zomer voegde het 24 trans-Atlantische vluchten per week toe vanaf Ierland.

Maaltijd
De Safer-passagiers krijgen wel nog een maaltijd aan boord en mogen handbagage meenemen. De IFE-schermen werken ook gewoon. De nieuwe tarieven zijn er alleen voor directe vluchten. Als een reiziger een ticket met overstap op Dublin koopt, dan kan dat niet tegen het Safer tarief.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/