AirlinesOnderwerpProfessional

Cathay stelt A350 uit en stopt met Dusseldorf

Cathay Pacific stelt vijf leveringen van A350-1000’s uit en switcht zes stuks naar kleinere varianten. Daarnaast stopt de maatschappij met de vluchten naar Dusseldorf.A350 leveringen
In een verklaring aan de beurs van Hong Kong zegt de maatschappij vijf A350-1000 toestellen een jaar uit te stellen naar 2021. Zes van de grootste A350 toestellen worden omgezet naar bestellingen van de A350-900. Deze -900’s worden tussen 2019 en 2020 geleverd. In totaal blijft het aantal bestelde A350’s op 46 staan.

De maatschappij maakte ook bekend de al aangekondigde bestelling voor 32 A321neo’s definitief te hebben gemaakt. Deze worden geleverd tussen 2020 en 2023 en zullen voornamelijk voor dochter Cathay Dragon vliegen.

Dusseldorf
Na het komende winterseizoen stopt de maatschappij met directe vluchten tussen Hong Kong en Dusseldorf. Tot 5 maart wordt er vier keer per week met een A350 gevlogen. Daarna gaat de frequentie terug naar drie keer per week. Per 25 maart is het gedaan met de route. Dat meldt Airlineroute. Cathay kondigde onlangs drie nieuwe bestemmingen aan in Europa: Brussel, Kopenhagen en Dublin.

Meer
Up in the Sky reviewed onlangs het regional business product (A330) van Cathay.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.