AirlinesNieuwsOnderwerp

EasyJet biedt overstappen naar Norwegian en Westjet aan

EasyJet biedt passagiers de mogelijkheid aan vluchten van andere maatschappijen te boeken via easyJet.com en via easyJet vluchten overstappen op intercontinentale vluchten van andere maatschappijen. De maatschappij noemt het: ‘Worldwide by easyJet’.

Connectieservice
WestJet, Norwegian en Gatwick Airport zijn partners bij de lancering van het product voor vluchten van Gatwick naar Noord- en Zuid-Amerika en het Verre Oosten. Worldwide by easyJet stelt passagiers ook in staat om eenvoudig over te stappen op andere easyJet vluchten.Norwegian en WestJet hebben beide zes bestemming in Noord-Amrika, waar easyJet passagiers nu dus makkelijk op kunnen overstappen. EasyJet vliegt vanaf Gatwick op ongeveer 110 bestemmingen, waaronder Amsterdam.

Connectiviteit
Het bedrijf in een persbericht: “Traditionele maatschappijen hebben altijd connectiviteit aangeboden via kostbare en complexe overstap- en code-share overeenkomsten en procedures – met Worldwide by easyJet worden deze vervangen door zelf-connectie en verkooppartnerships via een digitale, virtuele hub die dezelfde connectiviteit aanbiedt, maar dan simpeler en efficiënter.” Stoelen van ‘Worldwide by easyJet’ zijn vanaf vandaag beschikbaar.

Amsterdam
EasyJet zegt andere maatschappijen toe te voegen aan Worldwide by easyJet en is in gevorderde besprekingen met onder andere maatschappijen uit het Midden-Oosten en Oost-Azië. “Naast het toevoegen van partners op luchthaven Gatwick wil easyJet ook uitbreiden naar andere luchthavens in Europa, zoals Amsterdam, Milaan Malpensa, Genève, Parijs Charles De Gaulle en Barcelona”, aldus de maatschappij. Een woordvoerder van easyJet zegt desgevraagd tegen Up in the Sky dat de intentie er is om samen te werken met andere partners op Schiphol. Er zijn echter nog geen concrete afspraken. Een Schiphol woordvoerder zegt tegen Up over dit onderwerp niet in gesprek te zijn met de maatschappij.

Loganair
EasyJet start ook met het aanbieden van tickets voor partnermaatschappijen. Loganair, waarvan de tickets vanaf volgende maand verkrijgbaar zijn via easyJet.com, is ook partner in de lancering. Loganair heeft een netwerk dat complementair is aan dat van easyJet en biedt easyJet passagiers de mogelijkheid om gemakkelijk verdere vluchten te boeken – bijvoorbeeld om van Glasgow en Edinburg door te reizen met Loganair naar de Schotse Hooglanden en Eilanden.

Zelf-connectie
Momenteel heeft easyJet al 200.000 passagiers die aan zelf-connectie doen via easyJet en GatwickConnects. Daar zijn momenteel drie aparte transacties voor nodig: de aanschaf van de twee easyJet vluchten en het GatwickConnects product. De nieuwe connectiviteit zorgt ervoor dat passagiers dat in één transactie kan doen via easyJet.com. Gatwick biedt passagiers twee jaar aan zelf een overstap te verzorgen via het product Gatwick Connect.

Punctualiteit
EasyJet zegt dat haar toestellen een gemiddelde ‘turn around’ houden van 25 minuten en zullen niet langer blijven wachten op aansluitende passagiers. Worldwide by easyJet houdt een minimale connectietijd aan van 2,5 uur. Hierdoor hebben passagiers ruim de tijd om naar hun terminal voor de aansluitende vlucht te gaan. Mocht een passagier onverhoopt toch een aansluitende vlucht missen, wordt deze geplaatst op de volgende beschikbare vlucht.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/