Overig nieuws

Norwegian zoekt piloten voor trans-Atlantische groei

Norwegian opent een pilot base op Dublin airport om de groeiende internationale operatie te ondersteunen. Op korte termijn zijn er 40 piloten nodig, later worden dat er meer.

Groei
Deze zomer heeft Norwegian 24 wekelijkse trans-Atlantische vluchten toegevoegd aan het netwerk vanuit Ierland. Vanuit Shannon, Cork, Belfast en Dublin vliegt de maatschappij naar New York, Boston en New England met de nieuwe Boeing 737 MAX. Om verder te groeien zijn piloten en cabinepersoneel crew nodig. De maatschappij organiseert een aantal roadshows om sollicitanten te werven.

Versterken
Bjørn Erik Barman-Jenssen, CEO van Norwegian Air Resource zegt over de stap: “We zien veel interesse om de Dublin basis te versterken. We kijken er dan ook naar uit nieuwe piloten aan te nemen. Norwegian heeft één van de jongste vloten die voor meer mogelijkheden in de toekomst zorgt.”

Concurrentie
Flagcarrier Aer Lingus kondigde aan met een goedkoper tarief te komen op trans-Atlantische vluchten, om de concurrentie de loef af te steken. Norwegian lijkt niet onder de indruk te zijn en wil snel doorgroeien.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.