AirlinesFrequente reizigerOnderwerp

Qatar Airways dagelijks naar Cardiff

Qatar Airways opent een dagelijkse route naar Cardiff, in Wales. De eerste vlucht vertrekt op 1 mei.Nieuw deel
Met de bestemming zegt Qatar een nieuw deel van Groot-Britannië te bedienen. Cardiff is de hoofdstad van Wales. Er wonen ongeveer 350.000 mensen.

Volgens de maatschappij vertrekken jaarlijks uit die regio 1,4 miljoen passagiers naar bestemmingen die ook door Qatar Airways aan worden geboden. Zo’n 90 procent reist via de vliegvelden van Londen. Met name Australië en Zuidoost-Azië zijn gewilde bestemmingen.

Vijfde
Cardiff is de vijfde bestemming in het Verenigd Koninkrijk voor de maatschappij, na London Heathrow, Manchester, Birmingham en Edinburgh. Qatar is net als British Airways lid van de oneworld alliantie. Eerder dit jaar lanceerde Qatar Airways al meer Europese routes; onder andere naar Kiev, Praag, Skopje en Dublin.

787
Een 787 zal de vluchten naar Cardiff op zich namen. Er wordt dagelijks gevlogen. Op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag komt de Dreamliner begin van de middag aan. Op dinsdag, donderdag en zondag in de vroege ochtend. Aan boord zijn 22 businesclass-stoelen en 232 economyclass.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen