IncidentenNieuwsNL nieuwsOnderwerpSchiphol

Transavia en Vueling raken elkaar op Schiphol – Foto

Gisteravond hebben een Vueling en een Transavia toestel elkaar op de grond geraakt. Dat bevestigen woordvoerders van Schiphol en Transavia desgevraagd aan Up in the Sky.Lijn
Volgens de woordvoerster van Schiphol stond de Transavia 737 aan de gate. Het Vueling toestel werd gesleept en ging niet helemaal goed over de lijn. Het kwam in aanraking met de Boeing van Trans.

Van boord
Een woordvoerster van Transavia zegt tegenover Up dat het toestel klaar stond om te vertrekken, toen de toestellen elkaar raakten. De passagiers konden via de gate weer van boord. Met enige vertraging konden ze hun reis vervolgen met een ander toestel. Het beschadigde toestel kon snel gerepareerd worden in de eigen hangar en vliegt vandaag weer.

Onderzoek
Op een foto die Up in the Sky toegestuurd kreeg is te zien dat het gaat om de PH-HSI van Transavia. Welk Vueling toestel getroffen is, is niet duidelijk. Er is een onderzoek gestart naar de toedracht.

Bron bekend ©Up int he Sky

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.